Myynti (pienimuotoinen) Englantiin - henkilölle ja tai yrityksille?

"Onko verkostossani sellainen joka osaisi "Suomeksi" kertoa.

Myynti (pienimuotoinen) Englantiin - henkilölle ja tai yrityksille?

Itsellä EORI ja VAT tiedossa, mutta meneekö muuten kuten muu ei EU. Kun pienimuotoista niin onko tarve rekisteröityä esim. Englannin alv-rekisteriin?

Kuvan saunahattu liittyy tapaukseen, mutta se on myyty Suomeen ja sitten matkannut Englantiin, ja nyt sitten siellä ollaan "ostohousut jalassa"."

Tuolleen linkkariin laitoin ... nyt 41 kävijää ei yhtään kommenttia.

Yrittäjien sivulla tällein hienosti: "Jos harjoitat ulkomaankauppaa, sinun on selvitettävä, miten myynti ja osto käsitellään arvonlisäverotuksessa.... " mutta ei sitten kerrota mistä tämän tiedon saa.

Verottajalle eilen soitin ja siellä haparoiden oli sitä mieltä että Englannin verovirastoon pitäisi soittaa/olla yhteydessä.

MyRy on sen verran uusi, että sitä sieltä osaisin vaatia, mutta kysyähän voi....

Se kun löysin netistä jonkun 135 punnan rajan, eli jos alle niin pitäisi rekisteröityä Englannin alvirekisteriin ja jos yli niin ei... nurinkurista... ja nyt uudelleen etsiessä en ole sitä sivua löytänyt uudelleen.

Ihmettelen ettei ole jo valmiiksi sellaista jossa olisi maat, EU listattuna, että mitä pitäisi tehdä ja mistä löytää. Onko tämä nyt sitä että mikro- ja yksinyrittäjät eivät sitä tarvi ja isommilla on tietotaito näihin?

Aikoinaan sen kyllä selvitin että jos olikos se nyt alle 10 000 euroa? niin pienimuotoista ettei tarvitse jos Eu:n ulkopuolelle, mutta sitten tuo Brexit? jotenkin sotkee... 

 

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua