Siemennäkkileipä - kaura-siemen mix "näkkileipä"
Itu teki näillä aineilla:
2 dl kaurahiutaleita - Viitalan tila, Mouhijärvi
1 dl maissijauho - Jauhoja Maailmalta - EU
1 dl perunajauho - Helmi perunajauhoja - Virtasalmi
1 dl pellavan siemen rouhe - Suomalainen Sini-pellava
2 dl salatti mix - siemenlajitelma josta poistin kuivat kirsikat
1 tl suola
5 dl kiehuvaa vettä
1 dl Keiju Rypsiöljy
pinnalle ripaus merisuolaa
Työ vaiheet:
1) uuni 170 astetta (keskitasolla)
2) sekoita kaikki kuivat aineet - paitsi merisuola joka tulee pinnalle
3) lisää vesi ja öljy
4) sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi, käytin haarukkamallista puulastaa
5) kaada massa uuninpellille, leivinpaperin päälle - oma pelti sisämitat n. 33x33 cm
6) hallitessasi tee taikinapyörällä tai veitsellä taitto kohdat, itsellä 5x4 ruudut
7) ripottele merisuolaa makusi mukaan pinnalle - kokeile alkuun varovaisesti (painele tarvittaessa taikinaan.
8) Laita uuniin keskitasolle n. 60 min - käänsin puolessa välissä eli 30+30 min
9) Anna jäähtyä, ja nauti
Itsellä kävi pikku moka, alkuperäisessä oli puolet aineksia vähemmän mutta öljyä mittasin puolet liikaa joten lisäilin sitten kaikkia muita puolet lisää. Ehkä ei ihan näkkäri, mutta joku sellainen, joka maistu ihan hyvältä.
Kuvia Aineksista ja työvaiheista:
![]() |
Uuniin menossa |
No nyt sitten sormet ja jalat laulelee, tai ehkä vois sanoa että "hyräilee hoosiannaa", eivät tykänneet vaikka käsillä tuossa ei suuresti tullutkaan väännettyä. Eikä toi toi kohta neljä viikkoa vanha leikkaus haavan kohtakaan tainnut ihan tykätä.
VastaaPoista