Miksi saunahattua käytetään - eristää lämmön pääsi ulkopuolelle - kunnollinen saunahattu siis


 Miksi saunahattua käytetään?


1) Pitää pääsi viileänä ja näin saunanlämmössä jaksat olla pidempään - lampaanvillasta huovutettu saunahattu eristää lämmön pääsi ulkopuolelle.

Tässä kohtaa jo heti huomio kiinnittyy materiaaliin. Pellavalla on lämpöeristävä ominaisuus mutta sitä pitää olla reilusti jotta se pärjää lampaanvillalle - ja silloin 100 % pellavasta saumaton on suht painavakin.

Puuvilla ei eristä - pellava/puuvilla ne ei sekään oikeastaan. Ylipäätään kankaista valmistetut hivenen leikkaa kuumuuden kärkeä, mutta se on hetkellistä.

Myös on huomioitava ettei HUOPA ole suora synonyymi Lampaanvillalle - vai mitä mieltä ole esim. kattihuopa saunahatusta - ehkei tule mieleen päähän laitta - ja joo senkin materiaali on HUOPA.

AskarteluHUOPA on useimpien 100 % polyesteria eli muovia - ei hengitä ja toimii juurikin päinvastoin kuin kunnollinen saunahattu. myöskin huopakankaissa on eroja - tosin saumat ei kuulu kunnolliseen saunahattuun, miksi? No saumoissa on pöpöjen hyvä pitää bileitä.

#byitu #saunahattukauppa #saunahattukauppafi #saunahattu #saunahat #saunatime #saunahattuinfo #yleinensauna #palju #avanto #talviuinti #hankikerrallakunnollinen #ilmankehruuöljyä #huopa

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua