Saunafestarit Ikaalinen 20.07.2024

Siis noin viisi vuotta sitten eräässä myyntitapahtumassa vierusmyyjä anto esitteen että menehän tonne. No tuli siin sitten juttuja matkanvarrelle. Koitin kyllä soittaa kun seuraavat lähesty, parikin kertaa, mutta saamatta vastausta.

Sateetkin vaikutti sillä "saunahattukauppa-auto" idea ei ollut vielä syntynyt.

No nyt oli kaksikin syytä. Toinen oli Britteihin menevän saunahatun luovutus ja sitten Vihtamestarin kutsu edellisellä viikonlopulla.

Ei oo ollu mun juttu koskaan tuo myynti, mut lähdin. 

Saavin paikalle ja lähdin etsimään henkilöä joka osaisi sanoa mihin voin asettua. No löytyi ja asetuin, ja pikkasen sitten jouduin siirtymään, mut onneksi ennen kuin olin asetellut.

Sellainen pilvessä noin 20 astetta. Siirrettävien saunojen savut onneksi suurimmaksi osaksi suuntasi toisaalle, muutoin olisi ollut lyhyt reissu, tai uuden sijainnin etsiminen. Video Saunahattukauppa-autosta

Olin 4x4 myyntikojun sivussa. Siinä sivusilmällä huomasin että pöydällä oli ommeltuja "saunahattuja" ja pyyheturbaaneja, ja niiden vieressä peili.

No itsellänihän on saunahattu päässä näillä reissuilla, niin eipä menny kauaa kun 4x4-teltan miesoletettu kuskasi päähäsä sen kankaisen, ja peili siirtyi teltan toiselle puolelle. En tiedä miksi, siksikö ettei mun asiakkaat voisi siitä katsoa?

Siinä sitten kun kerroin asiakkaille "parempi kuin muut" ja miten suunnittelemani turbaani toimii, niin olin aistivinani 4x4-teltan korvakarvat nenässäni.. siis voi olla että kuvittelin, mutta vaikutti siltä että uteliaisuutta riitti. Ja tuolle "parempi kuin muut" jatkoin että perustelut löytyy ei mitään myyntipuhetta.

Ilahduttavaa oli että moni arvosti kemikaalivapaita saunahattuja ja kotimaisuutta. Oli seillä muitakin "saunahattuja" - "ei ollut tarkoitus kilpailla"... tosin tilanne oli sellainen että en ehtinyt vastaamaan, että ainoastaan hinnalla, jos ja jotkut vain hinnan perusteella valitsee niin, ei se ole multa pois vaan tältä joka sen ostaa.

Hintani oli valmiiksi tingatut ja hyi - hiton alhaset... mut kyl aina löytyy joku joka haluu tinkii... juu ei tullu kauppaa. Tosin tämä oli sellainen hyväntuulinen tinkaaja joka koitti onneaan. Joo multa voi saada ilmaiseksi saunahatun, mut tinkimällä ei. Tosin harvoin nää jotka ovat saaneet, eivät juurikaan arvosta, vaan kiertää kaukaa, samaan paikkaan osuessaan.

Iltapäivällä alkoi sitten paistaa, no onneksi ei koko aikaa, ei sovi itelle liian lämpimät päivät, etenkin kun tosinaan piipuista tuprahtava savu.

Yleisesti ottaen suurin osa saunoi ilman. Sitten vain pieni osa oli huovutettuja saunahattuja - suurin osa no.. itse en niitä kutsuisi saunahatuiksi. Niin ja nää taisi olla ulkomaalaisia... meriomyssyissä. Oli ihan upeita värikkäitä, mut itselle vain ne näyttäytyi lampaan kärsimyksenä ja kemikaaleissa lilluneilta... villahan on kemikaaleille herkkä, eli tuhoo villa hienot ominaisuudet. 

Kävi sitten 4x4-teltan emäntä harmittelemassa kun oli heittänyt villat (pari jätesäkkiä tai jotain) tai niistä huovutetut hatut roskiin, eikä ollut tajunnut että... oli kuulemma Mikkelistä villat. Totesin et mul on pari jätesäkkiä varastossa Mikkeli & Pori villoja, ei kykene enää huovuttaa niistä kemikaalilitkuissa uitetuissa. Oli ilme näkemisen arvoinen jota seurasi kysymys "Mistäs nämä villat sitten on?" Kerroin että Isokummun kehräämöltä ilman myrkkyjä.

Sit löysin tuollasen:

Se on 140 cm (oli pidempiäkin) ja 1,5 l vetoisella kipolla Löylyn luomiskauha.

Niin yhden päivän myyntitapahtuma "syö" kolme päivää - edellisenä auton pakkaaminen - tapahtuma - ja seuraavana päivänä (jos ei ole purkanut illalla) tai muuten vaan ihan katki, poikki.





 

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

249. Vihtatonttu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua