249. Vihtatonttu

249. Satu-saunahattu Vihtatonttu

luotu 15.06.2024

Tämä on ollut tuloillaan,
ollut jo pidempään,
olen tuntenut levottomuutta,
levottomuutta joka kertonut, että jotain on tulossa,
Tulossa mutta mitä?

Tämä on tavallaan hahmona ollut mietinnässä yli vuoden. Siitä asti kun vahingossa loin Vastassa  mallin tai sen hahmon josta tuli perinnesaunottaja Siirin kotisivujen (vastaassa.fi) hahmo. Siis Siiri tästä nimestä puhui ja siitä se ajatus sitten lähti.

Juu hiukka harmitti että miksei mulla ole... tai no SaunaSaurus, mutta se on syntynyt silloin kun villoina oli ties mitä lisä- ja väriaineita sisältäneet villat. Vaikka SaunaSaurus loikin nahkansa suomenlampaanvillaan niin "suhteeseemme" tuli särö.

Särö joka syntyi syvästä pettymyksestä, tai mitä sitä kaunistelemaan "kusetettu olo" - edellisiin villan toimittajiin. He eivät kertoneet avoimesti vastauksia kysymyksiini väriaineista... no kehruuöljystä en enää kysellyt... tai joo kyselin kun villat haisivat "auton huoltomontulta", mutta siihenkin annettiin kiertelevä kaarteleva vastaus, mutta ei ensikysymällä. Sitten toisaalta sain kuulla että lammastilallinen oli saanut villansa "uitettuna" tässä mömmössä". Joten tavallaan olen kaivannut jotain uutta, ja tässä hän nyt on.

Jännä sinänsä vaikka tiesin, että saunahattuna tuon mallinen piirustelin hänet toisin. Isot koivunlehti tontunkorvat, koivunoksa kädet ja jalat yhdistettynä ripustuslenkkeihin.

Vihreä väri on raskasmetallivapailla (valmistajan ilmoitus) väreillä värjäämäni, mutta päähän tuleva osuus on luonnon värejä jotka on miksattu Rantahiekka nimiseksi sävyksi.

Katso Vihtatontun matkasta


Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua