Saunahattu huomioita - ekologinen

Ekologinen - oletko sinäkin sokaistunut kyseisestä sanasta?

Oletko oikeasti miettinyt mitä se on?

Kierrätys koetaan usein ekologiseksi ratkaisuksi. Kyllä - mutta ei saunatyynyn täytteenä - tai siis ei muovia saunaan ei edes kierrätettynä.

Merinovillaa moni hehkuttaa - mutta sen käsittelyistä, väriaineista (on vain yksi luonnon väri - valkoinen) ei tietoa, ja Suomessakin tällaisten tietojen saanti on vaikeaa, välillä mahdotonta. Merinovillaa en itse edes sanoisi eläinystävälliseksi, jo pieni kurkistus kuviin miltä ne näyttää poimuineen ja valtavine villamassoineen - puhumattakaan tavoista joita villa koitetaan pitää puhtaana lampaan yllä.

Kyllä on ns. Mulesing-vapaa merinovilla. Voit muuten Googlettaa mitä tuo sauna tarkoitta. Mutta olen kuullut myös että tuohon ei 100% voi luottaa.

Hehkutetaan merinon ominaisuuksia jopa sitä että maatuu, mutta mieti nyt tovi enne kuin laitat katteeksi kukille että mitä myrkkykäsittelyjä villa on kokenut. Ei ekologista ja ei kyllä mielestäni eettistäkään. 

Ekokauppoja (toki myös vastuullisia) jotka myyvät tuotteita joiden ekologisuus on itselle iso kysymysmerkki - kun hieman tonkaisee tuotteen syntyä.

katso video
 

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

249. Vihtatonttu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

240. Sauna Hermanni

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Sika kivaa alkavaa viikonloppua