Avoinkirje Jere Pöyhöselle - Käärijälle

Video näistä
Moikka Jere

En kirjoita sulle ekaa kertaa - pari insta viestiä joskus laittanut, mutta juu ymmärrän, että niitä ei ole sulla ollut aikaa lukea, saatikka vastata.

Olin jo muutaman kerran päättänyt, että näitä "luovuuden uteliaisuus" saunahattuja en enää tee, no toisin kävi - löysin ensin itseni neulahuovuttamassa tekstiä ja kissaa ja sitten 30. toukokuuta itseni luovimosta näitä huovuttamassa.

Eli he täyttävät tänään 30.05.2024 vuoden. 

Vantaan fani osoite tuli vastaan, kun nämä eivät olleet enää itselläni, tosin kuulin ko. osoitteesta siinä vaiheessa kun se oli Vantaan osalta päättymässä.

Tosin yhteisen tuttumme kautta päätin nämä sulle toimittaa. Soitin Saunarekan Nikolle. Mä olen tosi tosi huono pyytää apua ja soitto siinä mielessä jännitti ihan "Cha-Cha-Chaan" ja toisenkin verran. Niko lupasi toimittaa saunahatut sulle. Paketti matkaan ja innolla odottamaan kohtaamistanne.


Kesäkuun 2023 alussa sulla oli keikka Louhelassa, juu itse en ollut paikalla mutta kaksoissisko miehensä kassa kylläkin. Se olisiko saunahattujen luovutus silloin onnistunut, jos ne olisi olleet heillä niin on yksi iso kysymysmerkki.

Jännä juttu tässäkin oli se, kun he olivat tulleet kotiin keikaltasi Seutulaan, ja systerin mies oli lähtenyt lenkittään heidän koiraansa, niin siinä Katrinebergin kartanon kohdalla hän oli joutunut hieraisemaan silmiään. Käärijä. Kyllä Käärijä.

Myöhemmin lehdes olikin juttu, että sulla oli ollut fani tapaaminen lapsuuskotiseutuni läheisyydessä alueella jossa jo edesmenneet isoisäni ja isoäitini ovat joskus aikoja sitten työskennelleet. Isoäiti kartanolla piikana ja isoisä siinä upeassa navetassa hevosmiehenä ja autokuskina.

Saunahattujen luovutus oli periaatetasolla siis ihan otollinen, mutta.. niin se kuuluisa mutta...

Seurasin sun ja Saunarekan keikkakalentereita - kiireisiä olitte molemmat. 19.08.2023 oli Kaija Koon keikka Helsingissä, jossa sä ja myös Saunarekka. Odotukset oli, no korkealla, korkeammalla kuin "Korkkarti kattoon ikinä".

Keikka paikalta seurasin some päivityksiä... ei ei ja ei - tai no ja ei...

Seuraavana viikolla soitin Nikolle, kysyäkseni että saitko saunahatut. Siis alkuperäinen ja edelleenkin toive on se, että saisit ne, ei sen kummempaa.

No Niko sitten nolona kertoi, että lähettämäni paketti on hänen kaverillaan vielä - koska hän oli kiireinen ja jonkun oli paketti Postista noudettava, ettei palautuisi. Ja hänen kiireisen kesänsä myötä unohtunut sitten kaverille.

Niko lupasi hoitaa paketin itselleen ja ottaa paketissa matkanneen Saunarekka-saunahatun matkaan Saksan messuille lokakuussa. Ja näin kävi. Saunarekka saunahattu vieraili Saksassa.

Taisit itsekin olla noilla suunnilla, mutta ilmeisesti ei ihan samaan aikaan.

Nyt voi muisti tehdä tepposet aikajanan kanssa - Jyväskylän tapahtuman kanssa jossa olitte molemmat, se saattoi olla ennen Saksan matkaa, no oli miten oli niin Saunahatut edelleen olivat Nikolla.

Soittelin siinä syystalvesta ja totesin, että josko vaikka saisit ne joululahjaksi, tosin kävi.

Ikuinen Talvi.. ei vappu - jatkui ... Taisitte olla "pipolätkä" jutussa yhtä aikaa, mutta.. joo se mutta... Sitten kevään kynnyksellä soittelin Nikolle, että mikä mahtaa olla tilanne. Kovin hän oli toiveikas, että ehditte jossain kohti saunomaan. Oli vähän suunniteltu, että saunahatut odottaisivat yllärinä lauteilla, no sori paljastin tän, mut onhan tässä aika kulunut.

Kerroin, että teen julkaisun kun vuosipäivä tulee, ja se on tässä. Niko ei tästä saa Ruoskaa ja kohta puolin lopetan tän Kot Kot kotkottamisenkin tästä.

Toivottavasti saat joskus nuo käsin huovuttamani kunnolliset saunahatut. Ne ovat 100 % suomenlampaanvillaa eikä villaa ole karstattu myrkyllisellä kehruuöljy höysteellä vaan näistä ei saunan lämmössä ja kosteudessa irtoa mitään vaarallisia kemikaaleja.

Eli ensin toivon, että jossain kohti saat nuo saunahatut ja sitten oikein makoisia löylyjä Saunarekan lauteilla ja saunassa yleensäkin. Saa käyttää paljussakin tai ihan heinäpellolla.

Ja jos ei tavoita, niin sitten totean "Eiiiiii vi........ hta" 

Saunahattu terveisin
Saunahattu-Itu, kotoisin Vantaan Seutulasta, nykyisin Sastamalan Mouhijärvellä







Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

249. Vihtatonttu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

240. Sauna Hermanni

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Sika kivaa alkavaa viikonloppua