241. The Sauna Corner

241. Satu-saunahattu The Sauna Corner luotu 2024-04-17

Jesse oli ostanut Rajaportin saunalta Rajaportin saunalle huovuttamani saunahatun. Hän oli ihastunut siihen ja halusi oman. Jessen The Sauna Corner sijaitsee Englannissa.

Sorry, but I don't speak English, but I did it, or at least I tried. The video starts with the final result and then pictures and a clip of the video from the different stages. The logo was very challenging (size constraints and a lot of details, although in principle it looks very clear). Because wool has a "will of its own" and when felting, the fibers intertwine in ways they want. The ladybug is first felted and then needle felted on top of it. The needle felting may come off. The wool is organic from a sheep farm, 100% Finnsheep's wool, no spinning oil has been used in carding. That is, in the heat and humidity of the sauna, no harmful (toxic) chemicals come off the sauna hat. Video

Anteeksi mut en puhu englantai, mutta tein sen tai ainakin yritin. Video alkaa lopputuloksella ja sitten kuvia ja videon pätkä eri vaiheista. Logo oli erittäin haastava (koko rajoitteet ja paljon yksityiskohtia, vaikka periaatteessa näyttää hyvin selkeältä). Sillä villalla on "oma tahto" ja huovuttaessa kuidut kietoutuu toisiinsa tahtomillaan tavoilla. Leppäkerttu on ensin huovutettu ja sen päälle neulahuovutettu. Neulahuovutus saattaa menossa irrota. Villa on luomu lammastilalta 100 % suomenlampaanvillaa, karstauksessa ei ole käytetty kehruuöljyä. Eli saunan lämmössä ja kosteudessa saunahatusta ei irtoa haitallisia (myrkyllisiä) kemikaaleja.
 

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua