Miksi saunahattua käytettään? Saattaa ehkäistä sydänkohtauksen - kunnollinen saunahattu siis

2. Aiemmasta 1. kohtaan liittyen kunnollinen saunahattu saattaa ehkäistä esim. sydänkohtauksen saamisen saunassa.

Nyt on huomioitava materiaali, että se on hengittävää, sillä hengittämätön materiaali saattaa toimia juuri päin vastoin, jolloin pään ympärille kertyvä lämpö ei pääse pois, vaan tuo saunojalle tukalamman olon ja tätä myöten edes auttaa kohtauksen syntymistä. Tämän takia materiaalin tulee olla hengittävä.

Tätä kovinkaan monessa näkee - sillä tarjolla yleisesti tarjolla olevat "huopa" materiaalit eivät välttämättä ole hengittäviä. Yleisiä tällaisia kyseenalaisia ovat: mm. keinohuopa, askarteluhuopa, geotekstiili.

Olen myös nähnyt myynti-ilmoituksen jossa kahdessa eri verkkokaupassa identtisen näköistä "saunahattua" myytiin toisessa "villasaunahattuna" toisessa villa/geotekstiili. Tätä kyseistä mallia "saunahattua" näyttää olevan monessa verkkokaupassa.

Se että esim. 50 % villaa ei tee siitä hengittävää - saunahatuissa aina kannattaa määritellä sen heikoimman materiaalin mukaan materiaali, ja se onko se oikeastaan saunahattu, vai kutsutaanko sitä myyntipuheissa saunahatuksi.

Näissä suurin syy on tietämättömyys ja no markkinat - ja kuluttajan on vaikea tietää mikä on kunnollinen. Melkeinpä voisi sanoa että marketeista, rautakaupoista ja vastaavan sekatavaraliikkeistä ei kunnollista löydy.

Ja valitettavaa on myös se ettei saunatuotteita myyvissäkään juuri kunnollista ole tarjolla. Ja sit näitä viedään "Suomi sauna"-kuvaa edistämässä ympäri maailmaa - harmi.

Etenkin kun näitä listaamiani "saunahatun hyötyjä" on kopsattu saunahattu ilmoituksiin joiden materiaali ei tuo samoja hyötyjä kuin kunnollisen, eli saumattoman lampaanvillasta huovutetutta saunahattu toisi.

#byitu #saunahattukauppa #saunahattukauppafi #saunahattu #saunahat #tiedämitäostat #saunahattuinfo #materiaalillaonväliä #yleinensauna #sauna #palju #avanto #saunatime #saunalife

 

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua