Satu-saunahattu Saunamimmit

Viestini lauantaina 11.11.2023 klo 12:45
"Moikka Saunamimmit
Mul kävi sellainen pieni "työtapaturma" ja tuol luovimossa olis pari saunahattua. Toisessa lukee Pilvi ja toises Anne... sisäpuolella, enempii en paljasta, mut toivottavasti tykkäätte.. se selvii kun saatte heidät, mut tarvitsen vähintään postin automaattiin tiedot josta haluatte noutaa ja kännykkänumeron Posti laittaa viestin kun noudettavissa. Tai sit ihan perinteisen postiosoitteen, automaatin sijaan.. maanantaina lähtevät ja normisti olis tiistaina noudettavissa... t. Saunahattu-itu "

Sain osoitteen ja Pilvi ja Anne tekivät monta ihanaa postausta heidän someensa. Aivan ihanaa - kiitos.


He tykkäsivät ja olivat myös hieman ihmetelleet kuinka tuon heidän logonsa toteuttanut. Lähetin heille kuvia vaiheista.

Eli kunnollisen saunahatun teksti, logot, kuvat ym. tulee huovuttaa samassa yhteydessä kuin itse saunahattu, jotta ne pysyvät matkassa mukana - kuumassa saunassa, vilvoitellessa tai avannossa taikka paljussa. Jos ne ns. "päälle liimaa" neulahuovuttamalla niin silloin hyvin todennäköisesti käy niin, että osa tai kokonaan korkaantuu pois. Miksi? Siksi että jälkeenpäin neulahuovutettuna kyseinen villa alkaa elämään sitä "elämää" jota saunahattu eli huovuttaessa. 

Juu ei ole aina helppoa saada edes suunnilleen näköistä. Huovuttamisessa vielä kun kuidut kietoutuu, neulahuovuttamisesta huolimatta, niin valmiin lopputuloksen näkee vasta kun saunahattu on kuivunut. Kaikkia ei välttämättä edes voi toteuttaa sillä saunahatun koko rajoittaa kuvaa, tekstiä tai logoa.

Olen myös niin onnellinen siitä, että reilun kahden kuukauden ajan isommin oireilleet käteni suostuivat yhteistyöhön näiden ja muutaman muun aiemman saunahattuni kanssa. Huomenna pääsen käsieni kanssa hermoratatutkimukseen, ja siitä sitten toivottavasti vyyhti alkaa selvitä. Tosin mun diagnoosit yleensä on "määrittelemätön" sitä tai tätä. 

Videoon 

Välillä käteni on ihan ok, ja toisinaan sitten vähemmän. Itse perus huovuttaminen ei silleen haastavaa, mutta esimerkiksi lumiharjalla auton lumesta putsaaminen tekikin sitten ikävän tuntemuksen käsiin.

Mutta käsistäni joskus sitten enempi kun tiedän. Kipu ei sinänsä haittaa vaan se, että noi nakit eivät tottele, se vähän turhauttaa.

Mut tää vika kuva onkin sitten @saunamimmit ottama ja luvan kanssa julkaisema - laittakaa tili seurantaan niin Instagramissa, Metassa kuin TikTokissakin. 

Heidän sivuiltaa saattaa löytyä sullekin jotain hyödyllistä.. vink vink..



Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua