Saunahattu sunnuntai - Painajainen

Saunahattu sunnuntai - Painajainen

Katso video täältä

Tässä on Itu - Saunahattu-Itu

Hän näkee painajaisia siitä kuinka muovipusseihin verrattavista materiaaleista (esim. keinohuopa, huopa - tietämättä tarkemmin, geo- tai tekniset tekstiilit, askarteluhuopa, huopakangas) ja kangasräteistä (esim. puuvilla/pellava mix, bambu, pelkkä puuvilla, polyesteri/puuvilla jne...) ja kangasräteistä valmistettuja päähineitä kutsutaan saunahatuiksi.

Suurin painajainen on kutenkin se, että jotain vakava voi tapahtua ns. vääränlaisista materiaaleista "saunahatuista" joita saunassa käytetään.

Kunnollinen saunahattu tekee muutakin kuin vain suojaa liialta kuumuudelta - sen tärkein tehtävä on tasata pään kautta haihtuvaa kosteutta (suurin kosteuden poistuminen tapahtuu juurikin pään kautta) - toimii tavallaan venttiilinä ja päästää pikkuhiljaa höyryä - siksi materiaalin tulee olla 100 % hengittävä. Liian nopea haihtuminen taasen voi aiheuttaa nestehukkaa, huimausta ym.

Mutta jos materiaali on hengittämätön kuten "muovipussi päässä" - eikä tarvi olla kuin muovijohdannaista ainetta sekoitteessa niin se taasen kerää kaiken haihtuvasta kosteudesta syntyvän lämmön päähineen alle ja aiheuttaa tukalaa oloa. Eli jos on riski esim. sydänsairauksiin, niin tuollainen "saunahattu" voi edesauttaa kohtauksen saamista, kun kunnollinen puolestaan toimii päin vastoin.

Materiaalilla on väliä – Hanki kerralla kunnollinen

Länderi Alba oli kovin hämillään ja koitti lohduttaa.

#byitu #saunahattukauppa #saunahattukauppafi #saunahattusunnuntai #byitu_materiaalimaanantai #saunahattu #saunahat #hankikerrallakunnollinen #materiaalillaonväliä #tiedämitäostat #halloween #painajainen #saunahattuitu #laadunvalvoja #länderialba #isänpäivä #joululahja #lahjavinkki #saunahattuinfo

 

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua