Sielunvihollinen - merkki

Saatana.... tuo sana saattaa päästä niiden suusta, jotka ovat kaikin tavoin koittaneet olla kertomatta, että käyttävät ja mahdollisesti litku-uittavat asiakkaiden villat tekstiilikuituvoiteluaineella pilalle - tai siten, että karstatut huovutusvillat haisevat kuin paketti olisi maannut jossain autokorjaamon huoltomontussa. 

Tutummin tuosta aineesta käytetään nimitystä Kehruu öljy, jonka tarkoitus on helpottaa karstausta/kehräystä työvaiheissa, jossa villa sähköistyy. Mennään siis sieltä mistä aita on matalin.

Onneksi on myös kehräämö, joka käyttää vettä tuon kehruu öljyn sijasta - vesi vanhin voiteista.


Saatana oli alkujaan myös tuon edesmenneen, kuvan mallina olleen Kainuunharmas "pullokaritsa" pässin kutsuma nimi. Tai lapset kutsuivat häntä tuolla nimellä. Nimi piti muuttaa, kun tämä suloisuus alkoi olla kouluprojekteissa mukana, siis vieraillessaan ihan kouluissakin. Nimi siis piti miettiä vähän "lapsiystävällisemmäksi" joten hän sai nimen Sielunvihollinen.

Tuon mallikuvan poimin Isokummun kehräämön kotisivuilta - siis kehräämön, josta nykyisin hankin huovutusvillani ja neulelankani. Sattumaa, että kuvan takaa tuli tällainen tarina kyseisestä lampaasta.



Tuo merkki kertoo että:

Itu on huovuttanut tämän käsin, luontoystävällisellä kotimaisella saippualla, tai neulonut käsin, Isokummun Lammastilan Suomenlampaan/Kainuunharmas luomulampaiden villasta. Se on pesty, karstattu/kehrätty Isokummun Kehräämöllä luontoystävällisesti ilman kehruu öljyä.

 Värjätyn villan Itu on värjännyt raskasmetalli vapailla väreillä (valmistajan tieto) ja kiinnittänyt sitruunahapolla.


Tuo teksti lukee tuon merkin kääntöpuolella. Tuo merkki on nyt elokuusta 2023 alkaen kaikissa Isokummun Kehräämön villoista toteuttamissani tuotteissa mukana.


Tämän merkin puolestani laitan verkkokauppaan näistä villoista tekemieni tuotteiden kuvien yhteyteen. 

Päivitys on käynnissä - tosin teksteissä se lukeekin, ja ylipäätään tuoteryhmässä, jotka olen valmistanut Isokummun kehräämön villoista.

Se, että tuosta aineesta vaietaan siksi, että se ei tuo mitään hyvää villoihin, vaan päin vastoin. 

Itsellekin tuo selvisi noin vuosi siten, että kuin kehrätään/karstataan ja pikkuhiljaa hiljattain myös ko. aineen negatiivisuus. Mutta siitä kun on vaiettu eikä ole osattu kysyä. Tai jos olisikin niin varmaan yhtä kiemurteluja vastauksia kuin villan värjäysaineistakin olen saanut.

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua