Saunahattu sunnuntai - osa 4.

Tästä pääset videoon.
 

Koska nykyisin nämä suomenlampaanvillat värjään itse niin se vaikuttaa myös saunahatun hintaan verrattuna luonnonväriseen samanlaiseen malliin.

Laskin hinnan jos ostaisin kehräämöltä. Toki voisin hankia ja säästäisin omaa aikaani, mutta aikataulut eivät juurikaan osuisi kohdilleen. Joten opettelin värjäämään itse. Tämä villanvärjäys vie enempi aikaa kuin sen hintavaikutus itse saunahatussa näkyy.

Aiemmin en saanut käyttämistäni villoista riittävästi tietoa millä ja miten värjätty, se ei innostanut eikä motivoinut. Nyt ostin värit nykyiseltä suomenlampaanvillan toimittajalta ja nämä värit ovat värin valmistajan mukaan raskasmetalli vapaita.

Niin siis ajan lisäksi myös väriaineet ja värin kiinnitysaineesta, jona käytän sitruunahappoa tulee mulle myös lisäkuluja. Niin siis aiemminkin värillinen villa on kustantanut mulle enemmän kuin luonnonsävyt, mutta katsoin että se ero valmiissa tuotteessa on sellainen etten eritellyt silloin niitä erihintoihin.

Myös se että värjätyn villan pitää kuivua ennen huovuttamista tekee sen että 0-100 aikatauluun tulee vähintään vuorokausi lisää aikaa.

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua