Tutustuminen Isokummun Lammastilaan ja Kehräämöön

 
Viikko sitten lauantaina aamu alkoi Isokummun Lammastilaan tutustumalla, kerintä näytökseen ja pieneen tila kierrokseen.

 

Ennen lähtöä Absu tapasi "vappuheilansa" Moran joka oli kuulemma puli dingo

Ekassa kuvassa.... Joo se olen mä en "Munamies" eikä "Muumimamma", kuvan nappasi pyynnöstäni Satu Kumpulainen. Taustallani lampaat olivat aidattu koska odottivat keritä vuoroa. Tapahtuman jälkeen lamaat pääsivät vapaiksi noista rajauksista.

Kilejä siis Vuohen lapsia oli tilan toisella puolella. Osasivat vaatia ruokaa tai juomaan ja hiljenivät kun saivat "tuttipulloämpärit" ja pääsivät kisaamaan kuka pääsee "nisälle". 

Ruokinta hetki vei huomion toviksi karstaus rupeamasta, mutta ihan ajallaan sieltä pienen ulkokierroksen jälkeen päästiin syömään Eskola-talolle.

Siellä oli tarjolla maittavaa hirvikiusausta, jos oikein ymmärsin.

Absu tietty pääsi jaloittelemaan ja oli "mukana" kehräämö kierroksellakin. Tosin tovi meni nuuhkiessa, että missä se emäntä olikaan ollut.

Kehräämöllä käytiin läpi villan käsittelyn eri työvaiheet ja kuultiin laitteiden "nimet" osa oikeita osa keksittyjä, kutsuma nimiä.

Tämän jälkeen ohjelma jatkui vielä tutustumalla Lohtajan rannassa sijaitsevaan "Lampaiden kesätyöpaikkaan" eli alueeseen jossa suorittavat kesäisin maisemointi hommia. Tästä tulee oma postaus.



Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua