Villalangan värjäystä

Tässä kuluneen viikon suomenlampaanvillan värjäyksiä. Random liukuväri, ja ihan tarkoituksella.

On vaan hitoksen koukuttavaa puuhaa, vaikkakin suht hidasta.. josko kolme-neljä vyyhtiä päivässä. Mut kun omiin neulomuksiin niin se sopii kyllä.

No tuos vaan kävi silleen että suunnitelma muutti kun olin kaikki värjännyt, eli viikonloppuna tarvis rahdata lisää villalankaa, jotta saan uuden suunnitelman toteutettua.

Ainakin suunnitelma näyttää aikas makealta, vaikea päästä näkemään lopputulema, mutta sekin aikanaan.

Tulee itselle ihan uusi ja no myös vanha juttu... jolle täytynee miettiä nimi. Toki tässä on yksi uusi neule tehtynä.. sillä on nimi, mutta ajattelin että siitä ohjeen tuonne verkkokauppaani tekisin, niin palanen siihen juttuun myöhemmin. 

Jaahas näyttäs olevan vain kohta, odotettavissa, myöhemmin juttui... no onhan niitä, mut ohjeista kun tuli puhe niin verkkokaupasta löytyy kyllä pari saunahattu ohjetta niille jotka haluaa neuloa ja koneessa huovuttaa - toki paras kuitenkin on se huovutusvillasta käsin huovutettu saunahattu.

Ja takaisin värjäykseen, eli väreinä olen käyttänyt valmistajan mukaan raskasmetallivapaita värejä ja kiinnittänyt värin sitruunahapolla. Eli jos olen oikein ymmärtänyt niin heti kasvivärjäyksen jälkeen paras vaihtoehto värjätä.


 

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua