Sekoilua ja sympatiaa

No eilen illalla nukkumaan mennessä tuli mieleen, että mitenkäs se katsastus nyt menikään. Mielikuva oli että toukokuussa 2023.

Heti aamulla tsekkasin kauppakirjasta että Manninen katsastettu viimeksi 5.4.2022 - Hupsis... netistä varaamaan aikaa, ja onnen kantamoisena sainkin 10:15 ajan, mutta en maksanut ennakkoon.

Oli tovi aikaa lähtöön ja laitoin mailia kanta-asiakkaalle, että onko noutopaikka sama kuin ennenkin. Olin meinaan huovuttanut hänelle ylläri saunahatun (kuvan saunahattu ei liity tapaukseen).

Viime joulukuussa kun hän tilasi, niin mulla ei ollut hänen kokoista saunahattua siihen kohtaan, se jäi itseäni harmittamaan.

Koska pidempi aikainen asiakas niin jotain tiesin mistä aihepiiristä huovutan. Tällä viikolla oli aika toteuttaa tuo. Tänään sitten olisi aika lähettää saunahattu matkaan. No mailin lähettämisestä ei ehtinyt kulua kuin tovi, soi puhelin. Samainen asiakas oli jo lukenut mailin ja ilahtunut kovin. Totesi että pakko soittaa. Siis suurin osa tilauksista hoitunut puhelimitse. Aiemmin videoinut tarjontaa ja lähettänyt mitä olisi ja mitä laitettaan. Eli puhelun kynnys ei silleen suuri.

Kyllä siinä hiukan sai pidätellä kyyneleitä, kuin hän kuvaili kuinka osuvaan ajankohtaan tämä tuli. Toivon että huovuttamani saunahattu ilahduttaa kun perillä.

Valmistelin lähtöä katsastukseen samalla, ja puhelu jatkui bluetuutin kautta tovin. Kerroin saunahatun villan "ytimestä" ja siitä millä perustein villani valitsin. Hän kertoi jo aiemmin kertoneensa tarinan kuinka päätyi aikoinaan saunahattujeni ääreen. Joulumyyjäisistä hän oli torilta ostanut huovutetun, mutta palauttanut lähes heti koska ei ollutkaan tyytyväinen - hinta laatu suhteeseen. No sitten hän oli netistä löytänyt saunahattuni. Tuon muistin, mutta se että sitä en että oli palauttanut. Tämän jälkeen saunahattu ostokset hän on tehnyt minulta.

Tämä ei ole ainoa joka on joutunut etsimään uutta saunahattua - eräs asiakas oli joululahjaksi saanut saunahatun, mutta ei ollut siihen tyytyväinen - löysi saunahattukauppaani ja palautteen perusteella nyt on hyvin tyytyväinen.

Joo mutta siis tovi siinä puhuttiin ja hän kertoi kuinka edellis jouluna oli ilo ylimmillään kun saajat avasivat saunahattupaketit. Hän siitä lähetti vielä kuvankin - kerrassaan veikeä kuva. Kiitollinen.

No toivotettiin hyvät keväät ja kerroin, että laitan vielä seurantatunnusta tulemaan. Tovi puhelun jälkeen vasemmalta hyvää matkaa ennen minua eteeni kääntyi PikkuMaija - siis poliisiauto. No se on edessä eikä aja takana, jolloin voisi esim. tarkistaa onko edessä menevä auto katsastettu. Poliisit kääntyivät oikealle ja jäivät sinne. No oli mulla tuloste varatusta ajasta, jossa kerrottiin että katsastukseen menossa.

Katsastusaseman pihassa kaivoin rekkariotteen... Tadaa... katsastusväli 5.4.2022-.5.4.2024. No niin, että silleen... menin kuitenkin tiskille ja totesin että tälleen. Katsastushenkilö kertoi, että tuuppa vuoden päästä uudelleen vaikka maaliskuun puolella niin... ok. Kysyin että kuin kun olen tuon ajan kuitenkin varannut. Hän viittoi että "antaa olla" tervetuloa vuoden päästä. Helpoin katsastus ikinä - tavallaan.

No onneksi en ihan turhaan Vammalaan ajellut, kauppakäynti oli tän päivän ohjelmassa muutoinkin. Tosin olin ajatellut tehdä sen kun Mannisen kanssa huoltoon Hämeenkyröön meen.

Joo eli seuraava reissu kohta odottaa alkamista, ja niin mä saatan huovuttaa saunahatun ja laittaa ilmaiseksi ihmisille, joiden tiedän arvostavan niitä. Mutta jos jossain myymässä ja asiakas alkaa tinkaa, niin jätän ennemmin myymättä - jolloin eurot jäisi saamatta myös. Sellaista se on kun "rakkaudesta lajiin" tekee... 
 

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua