Kymmenen vuotta sitten - ensimmäiset huovutusvillat

500 g kutakin tarjolla olevaa värivaihtoehtoa. Villat tilasin Kehräämö Mustalampaasta - tuolloin kehräämön omisti luultavasti alkuperäinen kehräämön perustaja. Nythän sitä on pyörittänyt reilu 4-vuotta eri henkilö tai oisiko 5-vuotta... no mutta kuitenkin.

Näistä villoista taitaa olla ihan vaaleanliilaa hitusen jäljellä, ei kovin myyvä väri - siis ei tuo tummempikaan. Mut olihan nuo ihan toista kuin nykyiset. Noissa pysy väri huovuttaessa ja olivat puhtaita. Toki tuolloin ei vielä kiinnostanut mitä ne värit oikein sisältää. Oli sellainen naiivi (just opin että tuo kirjoitetaan kahdella ii:llä, oppi ja ikä kaikki) suhtautuminen että "turvallista". No tänä päivänä tiedän että voit ainoastaan luottaa siihen mitä itse teet.

Nuo villat siis saapuivat tasan kuukausi sen jälkeen kun mut oli törkeästi irtisanottu valheellisilla perusteilla. Tuosta joskus, mut sen verran että miksi niin, olin puuttunut työterveyttä heikentävään asiaan työpaikallani. Työterveydessä käynninjälkeen sain pomolta puhelun jossa hän huusi että "etkö tajua mitä tuon tiedon julkitulo teettää..." lähinnä kustannuksia jolla asia korjattaisiin. Eli koska mut oli irtisanottu "henkilökohtaisin syin", niin KELA katsoi että siksi saan 3 kk karenssin, vaikka mulla oli mustaa valkoisella näyttää - tieto meni heillekin että ovat valheita. Kuitenkin pomon allekirjoitus oli näitä vahvempi. Tosin he sen myöhemmin myönsivät että oli väärin, mutta eivät kuitenkaan hyvitä karanteenin takia jääneitä päivärahoja. AVI totesi irtisanomisen olleen syrjintä. Itsellä mapillinen papereita tuohon liittyen, katsotaan koska sitten niistä tänne.

Eli siis olin irtisanottu ja karanteenissa, totesin tuolloin että jos nyt en niitä villoja hanki, niin onko siten mulla vara hankkia. Tunne oli niin vahva että hankin ja kun kysyin itseltäni silloin kumpaa katuisin - hankkimista vai hankkimatta jättämistä, niin jälkimmäistä. Joku vois laittaa tuohon että.. loppu onkin historiaa... no ehkä, mutta pikkuisin askelin mitä huovutukseen tulee.

Itseasiassa alkuviikosta kävin tuon saman keskustelun itseni kanssa kun tilasin isoimman huovutusvillaerän suomenlampaanvillaa.
 

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua