Idea... Liikeidea... oho

n. 12,5 vuotta toiminimi ollut ja nyt - nyt mulla on "liikeidea".

No ehkä sen tapainen – sitä tovin pyöritellyt – kuinka se toimisi. Tää sinänsä hassutunne, kun harrastuksesta toiseen pohjautuva – alkuun sivutoimisena ja nyt päätoimisena on tavallaan mennyt omalla painolla.

Yrittäjän ammattitutkinnon näytössä arvioitsijat olivat hieman, että muuten hyvä mutta eikö pitäisi olla jotain ”oheistuotteita” siinä saunahattujen rinnalla. No heitin sit mitä valikosta löytyi, mainitsematta että oikeastaan ne ovat jäämässä pois tai ainakin vähemmälle huomiolle. Heidän mielestään pelkällä saunahattuhuovuttamisella ole ”tulevaisuutta”.

Tuossa vaiheessa olin jo karsinut muita materiaaleja pois saunahattuvalikoimasta, sillä halusin keskittyä vain parhaaseen vaihtoehtoon. Tämän jälkeen olen entuudestaan keskittynyt ja mennyt kohti sitä parasta vaihtoehtoa. Toki liki 180 mallin valikoima on laaja, siitä ei sinänsä ole tarvetta karsia, mitä nyt luonnostaan – materiaalein myötä joitain on poistuneet, mutta kuitenkin.

Näytössä kysyivät, että mitäs muita suunnitelmia tulevaisuuteen. Totesin että luovana ihmisenä en kyllä pysty sanomaan, että mikä idea ja milloin se putkahtaa – toki tarjoilin heille sitten viimeisimmän uutuuden lemmikin muotokuva saunahatun siten, että saunahatun kriteerit täyttyvät – se riitti.

Mutta nyt mulla on ihan konkreettinen jatko idea – hö – mutustelen sitä vielä, kerron myöhemmin. Mutta se kyllä omalla tavallaan ratkaisee yhden ongelman, johon olen usein törmännyt tietyissä hetkissä.

Tuo päässäni oleva Satu-saunahattu Joutsen on järjestyksessä 179. saunahattumalli – huovuttamatta on ainakin viisi valmiiksi muoteiksi jo tehneeni… toki muitakin ideoita aiheeksi on ”to do” – listalla.

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua