Vielä kerranko?

Tässä jokusen vuoden sisällä tehnyt muutaman kerran kotisivut uudestaan.

Toki pientä päivitystä hyvä tehdä. mutta eka uusi kerta käynnistyi siitä, että silloinen housting oli lopettanut suomenkielisen palvelun, joo ilmoittamatta.

No kotimainen toimia siihen sitten. No tein kotisivut heidän välittämällä palvelulle alkuperäisen Kotisivukone-alustalle. Olisiko noin vuoden päivät mennyt kun tuli ilmoitus että kyseistä alustaa ei enää päivitetä ja heillä olisi oma  alusta joka tosin demo vaiheessa, mutta siitä ei vielä vuoteen tarvitse maksaa. Toki bugeihin saa varautua.

Sillä sitten uutta pystyyn laittamaan. Oli aivan erilainen kuin mihin olin tottunut ja kyl siinä tovi meni että keksi mikä juju oli. Tosin sitten kun sen keksin niin ihan jees sivut syntyi. Ja tietty "tämän päivän näköiset" siis silloin. No bugeja tuli ja meni ja sitten vaihtui maksulliseksi - bugeja esiintyi silti ja kun aspaan soitti niin siellä kerrottiin että he laittaa tiedon eteenpäin.

Sitten tuli lokakuun alku oliko ihan 4.10.2022 kun sähköpostiin kilahti maili. Oidom Oy mennyt konkurssiin, aikaa sen hetken tiedon mukaan kaksi viikkoa - kun sivut ovat verkossa. Soittelin sitten Houstingpalveluun ja kysyin että ovatko hekin menossa konkurssiin. Olihan siellä mun domainit niin verkkokauppaan kuin saunahattu.info sivuunkin. Kertoivat että ei, vaan he ovat välittäneet ko. alustaa. Okei. Kyllä se mulle myytiin "heidän" omanaan... no sinänsä hyvä sillä ei tarvis olla verkkokaupasta juuri nyt ainakaan huolissaan.

Siinä ei sitten ollut paljon aikaa siirtoja miettiä. Taloushallintopalvelun olin heinäkuussa ottanut Vismalta ja tiesin että heillä myös alustavaihtoehtoja, johon sitten hätäpäissäni siirryin. Oli kuulemma nykyaikainen ja niin edespäin.

Kotisivujen rakentaminen sitten alkoi mutta kesti suht pitkään, sillä tuli tieto että helmikuun loppuun 2023 näkyvät vielä verkossa. Uudet avasin siinä joulun kynnyksellä. No oli kyllä hiukka kankea systeemi ja no sai kyl mielikuvitusta käyttää että saa kivan näköiset ja ne jutut jotka haluaa sinne.

Tuli myös Houtingpalvelulta tieto, että heillä olisi oma? alusta tulossa ja tarjolla jonkin ajan edulliseen hintaan Oidomin alustan käyttäjille. No uusi alusta jo valittu, ja luotto ko. toimiaan oli matalalla. Lyhyen ajan sisällä kolmas "heidän" alustansa, joo ei houkutellut.

Linkitys uusiin ei mennyt sit ihan sujuvasti... oikeastaan vieläkin vähän vaiheessa. Sitten tuli kummajaisia Houstinpalvelun palvelun kanssa. Alkuaikojen, siis oman asiakashistorian, niin homma ei sitten tuntunut onnistuvan millään, joten vaihtoon. No toistaiseksi vielä on yksi domaini siellä, mutta sekin siirtynee kunhan. Lisäksi vaikka vanhasta olin palvelut lopettanut tuli laskuja jatkosta ja niitä sai sitten peruutelle.

Tässä samalla tarkkaillut kuinka Googe näkyvyyteen muutokset ovat vaikuttaneet ja oppinut uutta. Eli SEO-päivityksillä ei mitään tekoa jos tietyt perus jutut ei ole toiminnassa tai hallinnassa. 

No nyt sitten jälleen kerran uutta alustaa testissä. Tämä on nykyisen Houstaajan tarjoama. Näyttää edistyneemmältä kuin Visma, ja ihan ok. Toki tiettyjä juttuja kysymysmerkkinä, joita demo kokeilu tuonut esille. Jos tähän päädyn niin pientä askaretta taas tiedossa. En edes uskalla kuvitella mikä hinta tällä olisi jos joutuisi ulkopuolisella teettämään. Sivuja ei ehkä olisi tai hyvin hyvin erilaiset.

 

Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua