Sampo-saunatonttu ei vettä pelkää

 

Sampo-saunatontut ovat yksi kokeiluni. Tarjollahan on näitä tervapartoja saunatontuiksi.

Mutta en mistään löytänyt, että onko tervanaru antibakteerista? Sillä kun saunaan viedään jotain tekstiiliä tai varsin tavallisesti saunaan kuulumatonta niin mielestäni sen tulisi olla materiaalista joka ei "imuroisi" itseensä bakteereita. Kun siellä kosteissa olosuhteissa saattavat tovinkin roikkua.

Eli tein 100 % pellavasta ja 100 % lampaanvillasta Sampo-saunatontut. Puunenät niillä on, se on se heikoin osa, mutta kestää kastelun, näitä ei kuitenkaan ole tarkoitus uppouittaa, kuten tuolla myöhemmin videolla teenkin.

Siis kunnon parta, jonka kastelet ja sitten siihen tiputtelet mieluisaa tuoksua, juuri niin paljon kuin haluat ja niin monesti kuin haluat. Kokeilemalla löydät tuoksusuhteen. Lisäksi Sampo-saunatonttu käy heille jotka ovat tuoksu arkoja. Siis ihan saunan suojeluhommiin, mikä Saunatontun tehtävä on ollutkin.

Varo suututtamasta Saunatonttua, tai käyttämällä väärin, sillä Saunatontut voivat suuttuessaan antaa sulle kipakat löylyt. Sellaisia tuppaavat olemaan. Ja muista tervehtiä heitä saunaan tullessasi ja kiittää hyvistä löylyistä saunomisen päätteeksi.

Alla tämä video josta mainitsin.Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Ihan eka märkähuovutustyöni

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

Sika kivaa alkavaa viikonloppua

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Jeffe pieni irlanninsetteri - CLAD