Luomiskertomus Itun kennel T-pennut Timon & Pumba




He syntyivät 16 vuotta sitten, molemmat kirmaavat pilvien päällä, ehkä kirmaisivat jos olisivat eläneet terveinä, sillä 14-15 vuotta on han hyvä ikä länderille.

T-pentuja yritettiin ensimmäisen kerran keväällä 2006, silloin sulhasmiehenä oli Krumme Furche Unique "Taco". Tiiviistä keväisestä seurustelusta ja yhteen muutosta ei kuitenkaan jälkeläisiä syntynyt. Keinosiemennystä tehdessä osoittautui, ettei Tacolla ollut aineksia siihen hetkeen. "Alttarille jätetty" Nasu teki vielä häämatkan Repan (Krumme Furche Vip) luokse, mutta Nasun juoksu oli kuitenkin ohi.
Jäätiin odottamaan seuraavaa juoksua, ja puntaroimaan sulhasvaihtoehtoja. Lopulta päädyttiin Rondoon (Jazzmo Dal Segno). Rondo vastasi myöntävästi Nasun kosintaan. Sulhasmies Rondo silmäpeilattiin (neljäs peilaus) 19.09.2006, ja silmät olivat terveet. Näin ollen esteettömyys tälle "liitolle" on saatu ja pari on "kuulutettu" kollegiossa 10.08.2006.

Parin lyhyt tutustuminen toisiinsa johti kolmen vuorokauden yhteiseloon, jonka jälkeenkin Nasu oli edelleen neitsyt. Nasun ja Rondon siviilivihkiminen tapahtui 24.01.2007 Mäntsälässä, vihkimisen (keinosiemennyksen kohtuun) hoiti varmalla ammattitaidolla Merja Dahlbom. Vihkimistä todistamassa oli lisäkseni "Jazzmo Tarja", kiitos Tarja.

Ultrassa 22.02.2007 näkyi ainakin viisi. Eläinlääkärin arvio oli 5-7 pentua.
Nasu synnytti 28.03.2007 itun kennelin ensimmäisen kromfohrländer pennun (uros - Jestas sentään) klo 02:14, noin kaksitoista tuntia myöhemmin Eläinlääkäriasema Mevetissä keisarinleikkauksella syntyi narttu (Hyvännäköinen).

Nimistä
Tämä T-pentue aloittaa tämän tee niin kuin, tanssiin tavalla tai toisella liittyvien nimien sarjan.
Onhan Nasu virallisesti kennelnimen lisäksi Wienerwaltz:
Valssin juuret ovat Saksan ja Itävallan kansantansseissa jo 1700-luvulla.
Varsinainen valssin aikakausi oli 1800-luku. Mignon, Pas d'Espagne, Boston-valssi, Wienervalssi ja itävaltalainen Ländler ovat tansseja, joissa valssin askel ja pyörintä upealla tavalla vievät tanssijan salonkitanssien maailmaan. Wienervalssin kuviona kavaljeeri polvistuu ja daami kiertää hänet. Seuraavassa vuorossa kavaljeeri kiertää daaminsa.

Siis tanssi hyvinkin. Kaiken sattumiseksi Rondon virallinen nimi kennelnimen lisäksi on Dal Segno: Joka puolestaan on musiikkitermi. Dal segno (ital. merkistä), -merkinnällä säveltäjä kertoo esittäjälle, että merkistä alkava kappaleen osa tulee kerrata. Lyhennetään usein D.S.. Dal segno -merkinnästä on kaksi yleistä variaatiota: Da segno al fine (D.S. al fine): toistetaan segno-merkistä fine -merkkiin asti, ja Da segno al coda (D.S. al Coda): toistetaan segno-merkistä "pomppa"-merkkiin asti, josta siirrytään codaan eli loppusoittoon.

Työ nimet ovat Markku Aron Hitit-levyn kappaleiden nimiä.
Levyn Nasu sai nimikirjoituksella varustettuna häämatkallaan 25.01.2007 Rondon luona. Kumpikin ronsu sai syntymäaikansa/ -järjestyksensä mukaisen nimen.
Viralliset rekisterinimet T-pennuille tulivat siis Markku Aron T-alkuisten kappaleiden mukaan, siten että virallinen nimi on sidoksissa työnimeen, siten että kun ne asettaa peräkkäin saadaan kokonaisuus jossa kappaleiden nimet "täydentävät" toisiaan. Eli: Jestas sentään twist ei hylkää (Itun Twist ei hylkää) ja Hyvännäköinen tanssi yö (Itun Tanssi yö).

Pennuille olisi voinut myös antaa nimet Tomi & Tuula, pikkuveljeni ja kaksoissiskoni, tai Timo & Tarja, Rondon kasvattaja pariskunta, tai Twin ”jotain”, kaksoset kun ovat, myös Täplä & Tippa, uroksen niskassa ruskea ympyränmuotoinen täplä, narttua odotellessa Nasu oli pitkään tipassa/supistuslääkettä saamassa ennen leikkausta, olisi käynyt. Miksei myös Tiistai & Torstai, kyseinen aikaväli tuli valvottua kun syntyivät keskiviikkona. Myös koulutukseni (rakennuspiirtäjä/rkm/LKV) kautta haetut nimet Talo & Tontti olisivat sopivasti poikenneet normaalista. Myös viimeisimmän koulutuksen (taloushallinnon merkonomi) mukaan löytyisi montakin vaihtoehtoa esim. Tulos & Tappio, tai Tili & Tase. Ns. alkuperäiset nimet olisivat toisen uroksen ollessa kyseessä olleet seuraavat: Two Step & Tarkan Dudu, tanssilaji, ja Dudu on Tarkanin esittämä itämainen kappale, johon ole tehnyt ensimmäisen itämaisen tanssin ryhmäkoreografian. Markku Aron tuotannon T-alkuisista nimistä olisi hyvin käynyt myös nimiksi, urokselle Täyttä totta ja nartulle Toiveiden tuuli, mutta lähempänä tanssiaiheeseen olivat: Twist ei hylkää & Tanssi yö.


Kommentit

Luetuimmat

Ihan eka märkähuovutustyöni

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

Suomen Kädentaidon messut 2023 - Pirkkahalli - Perjantai 17.11.2023

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua