Ihan eka märkähuovutustyöni


Siinä hän on edelleen. Eli tasan 10-vuotta sitten ensimmäinen huovutustyöni. Kurssi kesti noin viisi tuntia. Nykyiseen tyyliini kun miettii kuin löyhä opemme tiedonanti oli. Oliko tarkoituksella vai eikö ollut enempää annettavaa.

Lähinnä kun mietin sitä miten nykyisin huovutan, niin eipä noista opeista ole kuin muutama juttu vielä tänä päivänä mukana.

Ja näin 10-vuotta myöhemmin, näemmä valitsin sitten sen kaikista hankalimman huovutettavan värin. Villat olivat Pirtin Kehräämöltä, jonka huvutusvillat ovat oman matkani aikana saaneet tuskautumaan kun ei huovu ni ei.. no joo kun vääntää ja kääntää - mutta samaisessa ajassa olisi toisaalta hankitut villat huopuneet.

Tosin tuo värikin sieltä haastavammasta päästä, jos ei haastavin. Mut kaikkea sitä on matkan varrella tullut opittua ja kokeiluta.

Oikeastaan nyt tuntuu että - ei en ole valmis, kukaan ei varmaan ole, mutta varmempi ja toki monta kokemusta rikkaampi, matkan varrella erilaisten villojen kaa työskennellessä. Vaik oikeastaan tuntuu että en sit loppujen lopuksi niin monen, mutta varmasti eniten tälleen täyspäiväisesti saunahattuhuovutusta tekevänä... jaa taidan olla ainoa... 


 

Kommentit

Luetuimmat

Rukkiviikko -2023 - Tiistai

Kohti ko. tapahtumaa - EWA (European Wool Association) 3.rd study tour

249. Vihtatonttu

Saunahattu sunnuntai – tekijänoikeudet, mallisuoja, kopiointi

Somen siivous loppusuora vaiko maaliviiva?

Sami-saunahattu - konepestävä kunnollinen saunahattu

240. Sauna Hermanni

Sika kivaa alkavaa viikonloppua