Laskiaisletut gluteettomasti
Ensinnä ei ole oma ohje vaan resepti löytyy täältä eli Virtasalmen Viljatuotteen resepti. Vehnäjauhoon tehdyt letut ei oikein ole olleet vatsalleni ystävällisiä, tai siis suolistolleni. Kokeilin välillä kaurajauho + kauramaito yhdistelmää, no taikina liian notkea ja tuli enemmän myttyjä kuin lettuja. Valmislettutaikinaakin kokeillut, mutta liian makea. Samoin joskus vähän ohi letuista mutta kuuluu toisinaan, eli valmista pursotettavaa "kermavaahtoa" - se oli aivan kamalaa, en tiedä mitä kemikaalista mössöä. Mutta kun teki mieli lettuja ja tuon Kaura - siemen mix näkkärin ohjeen takia tuli hankittua maissijauhoa, ja siinä kuvassa lättyjä, tosin taco lättyjä, mutta siitä se etsimin alkoi ja löysin tuon reseptin. Sunnuntaina sitten testaamaan... eka lätty kuten kuvasta näkyy pysyi ehjänä, samoin muutenkin rakenne jämäkkä, kaiken lisäksi ne maistui letuilta. Muutaman söin eikä tullut edes sellaista "lettuähkyä". Viimeinen kuva on eiliseltä, loput letut yönyli jääkaa...
TL 26.02.2023 klo 15:39 - "Voi hyvä Sylvi, ku on kova talvi... Siellä Suomessa"
VastaaPoista15:42 - No jaa.. viime vuonna oli enempi lunta ja kylmempiäkin jaksoja... tosin jos tävä talvena kaikki lumena olis tullu niin vois päästä viime vuoteen.. mut lämpimät +kelit ja vesisateet sulattaneet lumii.. toisaalta hyvä ei tuu ongelmaa mihin kaiken tän lumen oikein laittaa
PoistaTL 16:24 - "Täällä ei ole ainakaan vielä tullut liikaa lunta. Viime viikolla tuli muutama sentti. En viitsinyt sitä lapioida pois jalkakäytävältä. Olisi kuitenkin kannattanut, välillä oli lämmintä ja viime yönä taas pakkastakin. Nyt on sitten niin hiivatin liukasta, että täytyi heitellä hiekkaa. Muuten voi joutua korvaamaan, jos joku liukastuu ja satuttaa itsensä."
Poista