Laskiaisletut gluteettomasti
Ensinnä ei ole oma ohje vaan resepti löytyy täältä eli Virtasalmen Viljatuotteen resepti. Vehnäjauhoon tehdyt letut ei oikein ole olleet vatsalleni ystävällisiä, tai siis suolistolleni. Kokeilin välillä kaurajauho + kauramaito yhdistelmää, no taikina liian notkea ja tuli enemmän myttyjä kuin lettuja. Valmislettutaikinaakin kokeillut, mutta liian makea. Samoin joskus vähän ohi letuista mutta kuuluu toisinaan, eli valmista pursotettavaa "kermavaahtoa" - se oli aivan kamalaa, en tiedä mitä kemikaalista mössöä. Mutta kun teki mieli lettuja ja tuon Kaura - siemen mix näkkärin ohjeen takia tuli hankittua maissijauhoa, ja siinä kuvassa lättyjä, tosin taco lättyjä, mutta siitä se etsimin alkoi ja löysin tuon reseptin. Sunnuntaina sitten testaamaan... eka lätty kuten kuvasta näkyy pysyi ehjänä, samoin muutenkin rakenne jämäkkä, kaiken lisäksi ne maistui letuilta. Muutaman söin eikä tullut edes sellaista "lettuähkyä". Viimeinen kuva on eiliseltä, loput letut yönyli jääkaa...
Kommentit
Lähetä kommentti